Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szív egészségének fenntartása diófélékkel
  2022-09-12 23:02:58, hétfő
 
 



A diót és a dióféléket nagyon sokan kedvelik, mert jóízűek és két étkezés között is fogyaszthatjuk ezeket anélkül, hogy hizlalnának. Nem beszélve arról, hogy magas rosttartalommal rendelkeznek, ami miatt könnyen eltelítenek, így a következő étkezésnél kevésbé leszünk majd éhesek.

A dió gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak és a tápanyagoknak. Ezért nemcsak finom és ízletes, hanem rendkívül egészséges is. Egyszerre csak kisebb adagokat fogyasszunk belőle, mivel a kalóriatartalma nem éppen alacsony.

Sokan kerülnek be egy bizonyos rizikócsoportba, ha szívinfarktusról van szó. A kockázati tényezők közé sorolhatjuk a stresszt, az elhízást, a dohányzást, az inaktív életmódot. Egy tanulmány arról számolt be, hogy jelentősen lecsökkenthetjük a kockázatokat, ha egészségesen táplálkozunk és rendszeresen fogyasztunk diót és dióféléket.

A kutatások szerint a diónak megannyi egészségügyi előnye létezik. Szerepe van az LDL-koleszterin-szint és a trigliceridszint csökkentésében, ami azért jó hír, mivel ha ezek a lipidek plakkok formájában lerakódnak az artériákban, akkor nagyobb az esélye nemcsak a szívinfarktus, hanem a stroke kialakulásának is.

A dió és a diófélék emellett az artériák és az erek egészségét is elősegítik. Nem beszélve arról, hogy szerepük van abban, hogy a szervezetben csökkenjen a gyulladás, ami ismételten csak oka lehet a szívbetegségek kialakulásának.

Amikor vérrög keletkezik a szervezetben, akkor kialakulhat embólia, szívinfarktus és stroke is, ami halálhoz is vezethet. A dió és a diófélék jelentősen lecsökkentik a vérrög kialakulásának kockázatait.

A dió tele van egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokkal, amelyek együttesen nagyon eredményesen tudják csökkenteni a rossz koleszterin szintjét.

A diófélék gazdag forrásai az omega-3 zsírsavaknak is, amelyeknek nagy szerepük van a szívritmuszavarok megelőzésében és ily módon a szívinfarktus ellen is védelmet élvezhetünk általuk.

A dió E-vitaminban is gazdag, amely szintén csökkenteni tudja az artériákban a plakkok kialakulását, ami pedig köztudottan okozhat mellkasi fájdalmat, szívrohamot és szívkoszorúér-betegséget is.

A dió bővelkedik növényi szterolokban, amelyek szintén aktívan részt vesznek a koleszterin csökkentésében. Ezen felül L-argininben is gazdag, amely szintén megakadályozhatja a vérrögök kialakulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: lecsökkenthetjük, trigliceridszint, szívinfarktusról, rosttartalommal, rizikócsoportba, kalóriatartalma, kialakulásának, csökkentésében, szívbetegségek, fogyaszthatjuk, tápanyagoknak, szívkoszorúér, szívinfarktus, megelőzésében, zsírsavaknak, szterolokban, kockázatokat, lecsökkentik, többszörösen, eredményesen, egészségügyi, egészségesen, szervezetben, rendszeresen, táplálkozunk, kialakulását, rendelkeznek, élvezhetünk, szívrohamot, köztudottan, kialakulhat, eltelítenek, csökkenteni, hizlalnának, artériákban, koleszterin, dióféléket nagyon, következő étkezésnél, telítetlen zsírsavaknak, bizonyos rizikócsoportba, kockázati tényezők, inaktív életmódot, tanulmány arról, kutatások szerint, diónak megannyi, trigliceridszint csökkentésében, lipidek plakkok, esélye nemcsak, stroke kialakulásának, diófélék emellett, erek egészségét, szervezetben csökkenjen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mindig jusson idő nevetni  Idő  Irgalom és ítélet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Reggel van  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Próbálj meg ...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A boldog családok mind hasonló...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Makszim Gorkij gondolata  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png férfi  Elköszönt  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  s immár én is felragyogva, ért...  Csak a fogyatkozás látható  Erdőn  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  Soha ne kedvezz...  Még csak most kezdődik a nap  Png csokor  Png ház  Régi emberek, akikre máig büsz...  Az engedelmesség miért nem vál...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  s immár én is felragyogva, ért...  Popper Péter szavai  Sokan azt tartják  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Elköszönt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Png nő  Paul David Tripp Április 19  Hiányzik  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 20  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png virág  Soha ne kedvezz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nevem  Németh László tollából  Paul David Tripp Április 21  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png virág  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép álmokat!  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Egy maradéktalanul uralt világ  Mi lenne ha 
Bejegyzés Címkék
dióféléket nagyon, következő étkezésnél, telítetlen zsírsavaknak, bizonyos rizikócsoportba, kockázati tényezők, inaktív életmódot, tanulmány arról, kutatások szerint, diónak megannyi, trigliceridszint csökkentésében, lipidek plakkok, esélye nemcsak, stroke kialakulásának, diófélék emellett, erek egészségét, szervezetben csökkenjen, szívbetegségek kialakulásának, diófélék jelentősen, vérrög kialakulásának, rossz koleszterin, diófélék gazdag, omega-3 zsírsavaknak, szívritmuszavarok megelőzésében, szívinfarktus ellen, plakkok kialakulását, koleszterin csökkentésében, vérrögök kialakulását, lecsökkenthetjük, trigliceridszint, szívinfarktusról, rosttartalommal, rizikócsoportba, kalóriatartalma, kialakulásának, csökkentésében, szívbetegségek, fogyaszthatjuk, tápanyagoknak, szívkoszorúér, szívinfarktus, megelőzésében, zsírsavaknak, szterolokban, kockázatokat, lecsökkentik, többszörösen, eredményesen, egészségügyi, egészségesen, szervezetben, rendszeresen, táplálkozunk, kialakulását, rendelkeznek, élvezhetünk, szívrohamot, köztudottan, kialakulhat, eltelítenek, csökkenteni, hizlalnának, artériákban, koleszterin, sorolhatjuk, fogyasztunk, egyszeresen, fogyasszunk, kockázatait, formájában, jelentősen, bővelkedik, lerakódnak, egészségét, vitaminban, elősegítik, telítetlen, dióféléket, betegséget, étkezésnél, együttesen, keletkezik, dohányzást, csökkenjen, amelyeknek, egészséges, ismételten, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.